Ohjeita hoitoon saapuville

Pyri saapumaan paikalle ajoissa, viimeistään sovittuun aikaan mennessä. Ennen hoidon aloitusta on hyvä hengähtää ja rentoutua hetki.


Saat hetken omaa aikaa asettua hoitohuoneessa aloillesi. Varaa mukaasi väljät, mukavat vaatteet. On suositeltavaa olla syömättä juuri ennen hoitoa, mutta myöskään maha kurnien ei ole mukava rentoutua. Päihtyneenä hoitoon ei voi saapua.

Hoidon tuloksia ilmenee tavallisesti muutamien päivien ajan hoidon jälkeen. Hoito aktivoi kehoa energeettisellä tasolla, ja tämä prosessi saattaa aiheuttaa väsymystä. Kenties oireiden pahenemista, ehkä vanhojen oireiden esilletuloa tai jopa uusien vaivojen ilmestymistä. Vaikutukset voivat tuntua sekä fyysisellä että myös tunnetasolla. Tuntemukset johtuvat kehon uudelleen tasapainottumisesta, oireet tasoittuvat tavallisesti itsestään. Seuraavalla hoitokerralla on hyvä kertoa kaikista edellisen hoidon aiheuttamista oireista.

Vaikka et tuntisi mitään erityisempiä vaikutuksia hoidon jälkeen, se ei tarkoita, etteikö hoito vaikuttaisi sinuun. Ihmiset reagoivat hoitoon jokainen omalla yksilöllisellä tavallaan. OIkeastaan, mitä vähemmän huomattavia reaktioita hoito aikaansaa, sitä tehokkaampi keho on usein itsensä parantamisessa syvemmällä tasolla.

Hoidon jälkeen on suotavaa kuunnella omaa kehoa. - Voi olla, että esimerkiksi raskas urheilu on hyvä jättää seuraavaan päivään.


PoikkeustapauksetPoikkeustapauksia ovat esimerkiksi lapset, raskaana olevat naiset sekä kasvainsairaudesta kärsivät.

Lapset

Lapset tekee erityiseksi heidän herkkyytensä, ja toisaalta se että kaikki kanavat eivät ole vielä täysin asettuneet lopulliseen muotoonsa ennen 7-8 vuoden ikää.

Jos neuloja käytetään, tehdään vain nopeita pistoja jolloin neula pistetään, ja otetaan samantien pois. Usein hoidoksi riittää kuitenkin moksa ja hieronta. Lasten kohdalla on huomioitava, että pienen lapsen ja äidin välinen suhde on vielä hyvin tiivis, ja näin ollen hoidettaessa pientä lasta hoidetaan usein myös äitiä.

Odottavat Äidit

Raskaana oleva nainen ei ole sairas, mutta kuitenkin hyvin herkässä tilassa. Heidän hoitonsa on mahdollisimman hienovaraista, ja mikäli eritysiä raskauden tuomia vaivoja ei ole, akupunktiota ei käytetä esimerkiksi rentoutumiseen eikä terveyden ylläpitämiseen.

Raskauden aikana on kuitenkin suotavaa käydä kaksi kertaa akupunktiossa - 3. ja 6. raskauskuukauden lopulla käytäessä hoidetaan tulevaa pienokaista, ehkäisten mm. epämuodostumia ja mahdollisia perinnöllisiä sairauksia.

Akupunktio on hyvä hoitomuoto esimerkiksi raskauspahoinvointiin ja anemiaan. Akupunktio voi olla myös tehokas apu, mikäli lapsi on perätilassa.

Kasvainsairaudet

Akupunktio voi olla hyvä tuki, mikäli sinulla on huonolaatuinen kasvainsairaus. En suosittele akupunktiota ainoaksi hoitomuodoksi, mutta se voi olla kullan arvoinen tukihoito. Kasvainsairauksien kohdalla akupnktiopisteet valitaan erityisen huolellisesti. Akupunktio voi olla tehokas apu esimerkiksi pahoinvointiin ja sairauden aiheuttamaan ahdistukseen.